«محمدحسين فراهاني» افزود: منطقه نمونه گردشگري کوير ميقان 300 هکتار وسعت دارد و از کوير و تالاب ميقان، مجموعه بازار اراک و موزه چهارفصل ميتوان به عنوان جاذبههاي موجود در منطقه نام برد.
او تصريح کرد: ايجاد مراکز اقامتي، پذيرايي، تفريحي، ورزشي و خدماتي همچون واحدهاي اقامتي، رستوران سنتي، مسير پيادهروي، دوچرخهسواري، موتورسواري، فروشگاه، آلاچيق، کمپينگ، پارکينگ، سرويسهاي بهداشتي از تاسيسات قابل اجرا در اين منطقه است.
«فراهاني» با اشاره به انجام مطالعات امکانسنجي مالکيت اراضي آن را دولتي خواند و افزود: منطقه نمونه گردشگري کوير ميقان با محوريت توسعه طبيعتگردي مورد توجه قرار دارد؛ اين توسعه با تاکيد بر گردشگري مسوولانه، حفاظت از محيط زيست و عرصههاي منابع طبيعي و با محوريت پرندهنگري و پيادهروي در قرهداغهاي تالاب ميقان انجام خواهد شد.
او ادامه داد: تالاب ميقان از چند ظرفيت متفاوت از هم برخوردار است که هريک به تنهايي داراي ارزشهاي زيست محيطي و طبيعي قابل توجهي است که در کنار يکديگر يک مجموعه کامل طبيعتگردي را ايجاد کردهاند.
مديرکل ميراثفرهنگي استان مرکزي تصريح کرد: وجود عرصههاي آبي در اين تالاب، وجود املاح سولفات سديم در سطح بسيار وسيع، مهاجرت درناها از شهريور تا فروردين به اين تالاب و وجود پليکان و کاکايي در طول سال در اين تالاب بسيار قابل توجه است.
«فراهاني» قرهداغ را پوشش گياهي خاص اين منطقه عنوان کرد و بيان داشت: در ضلعغربي تالاب سطح وسيعي از اين پوشش گياهي ديده ميشود که به طور کامل متفاوت از ضلعشرقي تالاب است.
او افزود: علاوه بر اين وجود ماسهزارها، حوضچههاي نمکگيري محلي، وجود روستاهايي با بافت سنتي، مزارع کشاورزي با کشت پراکنده و غيرمتمرکز مجموعهاي طبيعي با جغرافياي انساني را به وجود آورده که براي هر بينندهاي جذابيت دارد.
/115
انتهای پیام/